Vedlikehold Bilen Din Selv Om Ferien

Din Selv Om Ferien

Hvis du har tid til overs i ferien, er det en god mulighet til å få gjort ting som ellers ikke blir gjort. Vi har alle ting vi utsetter på grunn av mangel på tid, eller som vi ikke har styrke til å takle. Ferien skal være når du tar deg tid til å bare slappe av og kose deg og lade batteriene. Men etter noen dager blir de fleste litt rastløse og vil gjøre ting de ikke har tid til å gjøre i løpet av normale uker. Så i tillegg til å reise eller bare ta det rolig hjemme, kan du også ha tid til å gjøre noen hjemmeforbedringer, klippe plenen eller til og med vaske bilen. Denne ekstra tiden blir ofte verdsatt og får oss til å slappe av selv om vi gjør ting; selv ting som i løpet av en normal hard arbeidsuke kan virke vanskelig.

Det er definitivt noe høyt verdsatt vedlikehold som du kan gjøre på bilen din. Vasking og voksing er bra, spesielt hvis du vasker bilen for hånd, da det alltid er bedre for bilmaling som kan bli skadet av repeterende bilvask i vasketunnelen, da de tunge børstene deres kan ha på malingen. Rengjøring av innsiden av bilen vil også holde bilen i god stand og sikre at videresalgsverdien forblir høy.

Du bør også sjekke dekkens tilstand og sjekke dem for skader forårsaket av fortauskanter eller hål. Sjekk for synlige knekt eller sprekker, og hvis du merker noe, er det verdt å ta bilen til et dekkverksted for å få dem inspisert for dekk. Du bør sjekke mønsterdybden på dekkene for å forsikre deg om at du har minst 4 mm mønsterdybde. Hvis du har 4 mm eller mindre, må du kjøpe nye bildekk for å sikre sikker kjøring. Du bør også sjekke lufttrykket når du besøker bensinstasjonen for å sjekke trykket i alle dekk for å se om dekkene er riktig oppblåst. Lavt trykk kan føre til høyere dekkslitasje og økt drivstofforbruk.

Med den ekstra tiden i ferien, pleier jeg å anbefale deg å kjøre forbi verkstedet og la dem gjøre en tilstandsrapport på bilen. Dette for å sikre at bilens generelle tilstand er i god form. En tilstandsrapport tar ikke så lang tid og den gir deg oversikt over hvordan bremsene dine er, dekkene dine, støtdemperne, eksosanleggene og andre kritiske funksjoner fungerer, og vil deretter varsle deg om du trenger å skifte ut eller reparere noe. Din fritid kan gjøre det enkelt å gjøre noe med bilen i løpet av ferien, selv om noe må fikses.

Hvis du planlegger å gå med bil i løpet av ferien på en lengre kjøretur, anbefales det en tilstandsrapport for å forsikre deg om at bilen er i god stand før du reiser. Gjør dette noen uker før du planlegger å gå, slik at du har tid til å fikse eventuelle feil. Sørg også for å sjekke dekktrykket før du reiser. Trykket må sjekkes med bilen lastet og med kalde dekk før du har kjørt for langt. Forsikre deg også om at sommerdekkene dine er i god stand med god mønsterdybde.

For mer informasjon om ting om viktig vedlikehold på bilen din, besøk: https://vianor.no/