Huolla Autoasi Myös Lomien Aikana

auton kuntotarkistuksen

Jos sinulla on aikaa lomalla, se on hyvä tilaisuus tehdä asioita, joita muuten ei tehdä. Meillä kaikilla on asioita, joita lykkäämme ajanpuutteen vuoksi tai joita meillä ei ole voimaa käsitellä. Loman pitäisi olla aikaa, jolloin ehdit rentoutua ja nauttia ja ladata akkuja. Mutta muutaman päivän kuluttua useimmat ihmiset tulevat hieman levottomiksi ja haluavat tehdä asioita, joita heillä ei ole aikaa tehdä normaalien viikkojen aikana. Joten voit matkustamisen tai vain kotona hengailun lisäksi myös tehdä kodin parannuksia, leikata nurmikkoa tai jopa pestä autoa. Tätä lisäaikaa arvostetaan usein paljon ja se saa meidät rentoutumaan, vaikka teemmekin asioita; jopa asioita, jotka normaalin kovan työviikon aikana voivat tuntua vaikeilta.

On ehdottomasti joitain arvostettuja huoltoja, joita voit tehdä autossasi. Pesu ja vahaus ovat hyviä, varsinkin jos peset autoa käsin, koska aina on mahdollista, että automaalit vaurioituvat toistuvilla autopesuilla pesutunnelissa, koska niiden raskaat harjat voivat kuluttaa maalia. Auton sisäosien puhdistaminen myös pitää auton hyvässä kunnossa ja varmistaa, että jälleenmyyntiarvo pysyy korkeana.

Renkaiden kunto on myös tarkistettava ja tarkistettava renkaat vaurioiden varalta. Tarkista näkyviä viiltoja tai halkeamia, ja jos huomaat jotain, kannattaa viedä auto rengaskorjaamoon tarkastamaan renkaat. Sinun tulisi tarkistaa renkaiden kulutuspinnan syvyys varmistaaksesi, että sinulla on vähintään 4 mm kulutuspinnan syvyyttä jäljellä. Jos sinulla on 4 mm tai vähemmän, sinun on ostettava uudet renkaat turvallisen ajon varmistamiseksi. Sinun tulisi myös tarkistaa ilmanpaine kaikissa renkaissa käydessäsi huoltoasemalla nähdäksesi, ovatko renkaat täynnä oikein. Matala paine voi johtaa renkaan suurempaan kulumiseen ja polttoaineen kulutuksen lisääntymiseen.

Lomalla kun on ylimääräistä aikaa, suosittelen yleensä ajamista korjaamolle, antaakseen heidän tehdä auton kuntotarkistuksen autolle. Tällä varmistetaan, että auto on yleisesti ottaen hyvässä kunnossa. Kuntotesti ei vie niin kauan, ja se antaa sinulle yleiskuvan jarrujen, renkaiden, iskunvaimentimien, pakoputken ja muiden kriittisten osien toiminnasta, ja ilmoittaa sinulle sitten, jos sinun on vaihdettava tai korjattava jotain. Vapaa-ajallasi voi olla helppoa tehdä jotain autolla lomien aikana, vaikka jotain olisi korjattava.

Jos aiot lähteä lomalla lomalla pidempään ajomatkaan, kuntotarkastus on todella suositeltava, jotta varmistetaan auton hyvä kunto ennen lähtöä. Tee tämä muutama viikko ennen lähtöä, jotta sinulla on aikaa korjata mahdolliset virheet. Tarkista myös rengaspaineet ennen lähtöä. Paine on tarkistettava lastatulla autolla ja kylmillä renkailla ennen kuin olet ajanyt liian pitkälle. Varmista myös, että kesärenkaasi ovat hyvässä kunnossa ja kulutuspinnan syvyys hyvä.

Lisätietoja autosi tärkeistä kunnossapidoista on osoitteessa https://vianor.fi/